NFMD Congres

Leiderschap van Top tot Teen.

Datum en tijden
28-09-2023 | 09:00 - 16:30 uur
Locatie
Tobacco Theater Amsterdam
Route & parkeergelegenheid
Aanmeldeneast
09:00 Ontvangst en welkom
10:00 Lammert Kamphuis
11:00 Pauze
11:30 Ien van der Pol
12:30 Lunch
13:30 Workshop ronde 1
14:40 Wisseltijd workshops
14:50 Workshop ronde 2
16:00 Afsluiting en borrel
Denk jezelf je lijf in

Op de werkvloer kunnen we makkelijk ons lichaam vergeten. We haasten de dag door, zitten in ons hoofd en verwaarlozen ons gevoel. Je zou denken dat een filosoof de allerlaatste is die je kan helpen om dit te voorkomen. Toch zul je tijdens deze lezing concrete tips krijgen van filosoof Lammert Kamphuis waardoor je je lichaam serieuzer kunt nemen op de werkvloer. Zo krijg je een oefening mee om op een constructieve manier je ergernissen in te zetten. Je wordt uitgedaagd om je gevoel voor het juiste moment te vergroten en minder opgeslokt te raken door de kloktijd. Lammert adviseert om speelse elementen in je werk te integreren En je wordt geïnspireerd door een Griekse filosoof die schaamteloos trouw was aan zijn lijf. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ondervind daarna aan den lijve hoe je door deze adviezen tijdens het werk dichter bij je lichaam blijft!

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. In augustus 2023 kwam zijn nieuwe boek Verslaafd aan ons eigen gelijk uit. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Worden wij geleid door pijnleiders?
Wat gebeurt er in hoofd en lijf van onze bazen?

Waarom is vertrouwen en delegeren voor sommige managers zo moeilijk, waarom zitten ze overal bovenop? En hoe komt het dat anderen nauwelijks leidinggeven en alle verantwoordelijkheid overdragen aan anderen? Waarom zijn sommige leiders zo agressief en willen andere anderen alleen maar ‘vriendjes’ zijn? Waarom komt de een over als een ‘warm bad’ en ervaren we de ander als een ijskonijn? Wat gebeurt er in die hoofden en harten? En in die van onszelf?

Aan de hand van vele voorbeelden, en zeker ook haar eigen verhaal, neemt Ien G.M. van der Pol ons mee naar de diepere lagen van leiderschap, van ons gedrag en wat onze vroegste ervaringen daarmee te maken hebben. Deelnemers krijgen inzicht in hoe het komt dat we getriggerd worden waarom we soms zo heftig reageren; hoe pijn mee-leidt; en waar we meer aandacht aan zouden kunnen besteden als het gaat om leiderschapsontwikkeling.

Ien van der Pol is oprichter van de Alba-academie, met internationaal erkende opleidingen en trainingen op het gebied van coaching en leiderschap. Zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met trauma. Zij heeft enkele boeken geschreven over coaching, waaronder ‘Coachen waar het pijn doet’. In januari van dit jaar ontving zij de NOBCO Quality Award voor haar bijdrage aan de coaching professie.

Workshops

Roel Klaassen is haptotherapeut en houdt zich al zijn gehele carrière bezig met de rol van emoties en gevoelens. In het bijzonder in prestatiegerichte omstandigheden waar topsporters en toppresteerders steeds weer mee te maken. Roel doet dat ook op basis van zijn eigen ervaringen uit zijn rijke verleden als topsporter in het honkbal.

Roel neemt ons vanuit de haptonomie mee in de invloed die emoties en gevoelens hebben op alles wat er met en tussen mensen gebeurt, met name in prestatiegerichte omstandigheden. Teveel uit het hoofd of op wilskracht functioneren kan zowel persoonlijk als in teams leiden tot verkramping, onderpresteren en gezondheidsproblemen. Hij laat je ervaren dat een betere balans tussen lichaam en hoofd of gevoel en verstand leidt tot meer veerkracht en duurzaam optimaal presteren naar vermogen.

Buitenspeler, expeditieleider, coach, teamplayer, verhalenverteller, inspirator, eigenzinnig, oude ziel, veel lachrimpels, podiumbeest èn stil voor de houtkachel, sporter en steeds meer een praktische wijsgeer. Wat is Edmond Öfner eigenlijk niet? Hij heeft expedities geleid naar bergtoppen, door jungles en over ijskappen, waarin hij veel leerde over de natuur, zijn eigen lichamelijke, geestelijke en emotionele grenzen en de systemen die zich voordoen bij teamsamenwerking. Tijdens het congres deelt hij zijn ervaringen met ons en geeft hij ons via fourlevellearning inzicht over hoe je teams fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel laat samenwerken binnen de alledaagse realiteit op de werkvloer.

Ben je geen lid van de NFMD maar wil je wel graag deelnemen? Dat kan! Voor € 75,- kun je deelnemen aan dit congres. Besluit je na afloop om lid te worden? Dan wordt dit bedrag eenmalig in mindering gebracht op de prijs van het lidmaatschap.

Aanmelden bijeenkomst

Disclaimer(Required)